Depresia Autoindusă

Noțiuni despre depresia autoindusă!

Există depresie autoindusă? Cu siguranță există oameni ce copiază simptomele depresiei, afirmând că și ei sunt bolnavi.

Cabinet Psihologic Bucurestidespre depresia autoindusă.

Ce este depresia autoindusa? Subiectul educat, sentimental, emotiv alege rațional să copieze manifestările populare ale depresiei, respectiv: cheful de a nu gândi, cheful de a zăcea(fiindcă așa simte că poate), cheful de a refuza ajutorul oricui. De ce? In primă fază a refuzului, strict ca să vadă cum este (cum se simte si ce simte). Dintr-un motiv rațional, subiectul educat (intelectual) acceptă să testeze stările de mai sus. Testarea înțelegerii si a răbdării reprezintă un răspuns/un mod de apărare față de/la o problema pe care subiectul nu dorește sa o rezolve direct. Respectiv: cu cât subiectul testează atât oamenii din jur cat si pe el, cu privire la noțiunile de înțelegere și de răbdare, cu atât se ferește de un raspuns clar vis a vis de rezolvarea unei probleme.

Cabinet Psihologic Bucuresti despre copierea rațională a manifestărilor depresiei.

Unde intervine notiunea de autoinducere? In copierea rațională a tuturor manifestărilor depresiei.
Când un coleg vorbește despre alt coleg asa: e depresiv prin copiere, nu spune o minciuna.

Cabinet Psihologic Bucurestidetalierea celor 5 motive principale pentru care un subiect educat, alege depresia.

Cabinet Psihologic Bucuresti
Cabinet Psihologic live la protv

Care sunt principalele 5 motive pentru care un subiect educat alege să intre voit in depresie?
1. Locul de munca. Nu ii place unde muncește sau muncește prea mult. Din stres si prea multa muncă alegerea se realizează greșit
2. Infidelitatea partenerului de cuplu. Cand omul de care te-ai indragostit nu te mai iubește si te lasă să simți asta, alegi depresia ca amantă. Depresia este seductivă si poate fi definitivă
3. Sexualitatea.
A. Menopauza determină alegerea extremă a depresiei? Da. Femeia nu se mai simte femeie.
B. Lipsa erectiei sau erectia partiala determină alegerea copierii manifestarilor populare ale depresiei pana la asimilarea lor totala? Da! Barbatul educat, obisnuit 40 de ani, 50 de ani cu o erectie sănătoasă, preferă sa devină bolnav real decât să își accepte vârsta
4. Lipsa succesului dupa 40 de ani
5. Constientizarea faptului ca in 5 ani un om de 50 de ani poate deveni bunic

Cabinet Psihologic Bucurestidespre copiere si victimizare.

Victimizarea (din parere de rău), asta înseamnă copierea manifestărilor populare ale depresiei.
Știi ca nu poti reuși decât dacă pari bolnav. Si o faci. Universul tău se schimbă. Apar oameni noi ce vor să te ajute. Nu mai ai responsabilități. Alegi să mergi de zeci de ori la psiholog sau psihoterapeut. Alegi varianta ta educată. Variantă ta educată este bolnavă. Iti place să crezi asta. Suferi de o boala ce se autoîntreține din atenția celor ce te înconjoară și din comoditate.

Aveam un amic virtual, Moriel Sibenstain, ce a plecat cu focuri de artificii către cea mai buna partida de pescuit alaturi de Toma Caragiu, ce spunea dur si imoral asa: depresia aparține omului leneș si semidoct ce nu acceptă să facă nimic.

Pe mine personal, cuvântul leneș mă deranjează strict din prisma educatiei, dar dacă nu as fi educat aș mai vedea lenea ca pe ceva deranjant?

Te-ai intrebat de ce timp de zeci de ani, în mediul rural, pe teritoriul României nu a existat depresie, iar singurele cazuri declarate erau la oras? Din prea multă educație și din dorința de a atrage atentia, ar spune cu ironie in glas un nonspecialist.

Cabinet Psihologic Bucurestidespre depresie si tratament.

Depresia reprezintă o tulburare psihică ce dispare in anul 2018, doar prin tratament si psihoterapie. De ce? Fiindca asa am auzit, de prea multe mii de ori.

Este adevarat ca te poti face bine singur de depresie sau anxietate? Da! Înțelegând ceea ce te supără/te derajează/te pune in pericol.
Anulează toate manifestarile anxietatii si depresiei, purtând zilnic dialoguri interioare.

Psihologii, psihoterapeuții, medicamentele te susțin dar nu te vor face bine. Doar tu te poti face bine.
Atunci când simți că esti depășit si nu înțelegi ceea ce simți, spune-ți in gând Tatăl Nostru, după care adresează-ți întrebarea ce te macină. Răspunsul apare.

Eu, Radu Leca iti stau oricând dorești aproape. Iti daruiesc o vorba bună sau un program personal psihocognitiv, pe care sa-l respecți, o perioadă.

Împreună, fără a ne vedea ani de zile, învingem prin intelegere, manifestările depresiei si anxietatii.

Programari la 0741.101.881
De luni pana vineri 09:00-21:00

Keywords: cabinet psihologic bucuresti,psiholog radu leca,depresia autoindusa